Info over Diepte Meditatie

Diepte Meditatie - afgekort als DM- is een bijzonder effectieve manier om in ons drukke bestaan helemaal tot rust te komen. Stress en vermoeidheid worden hierdoor van nature opgelost. Men komt in een stille transcendente laag van jezelf. Je voelt je helderder en meer opgewekt. De resultaten van meditatie zijn bewezen in talloze wetenschappelijke onderzoeken en de techniek is eenvoudig te leren. Iedereen heeft namelijk het vermogen om tot diepe ontspanning te komen.

DM heeft een aantal kenmerken

Het is evidence based.
Dit houdt in dat de werkzaamheid van DM wetenschappelijk onderzocht is en bewezen. Er zijn wereldwijd veel wetenschappelijke publicaties over mediteren verschenen. Medici over de hele wereld adviseren deze meditatievorm.

meditatieHet is toegankelijk voor iedereen.
Je mediteert vanuit een gemakkelijke stoel en het vraagt geen inspanning. Integendeel; het brengt je tot een diep niveau van rust.

Het vraagt geen concentratie
In tegenstelling tot vele andere meditatiemethodes vraagt de DM geen concentratie. Concentratie is een vorm van activiteit, terwijl we bij de DM juist met het afnemen van de denkactiviteit te maken hebben.

DM is meer dan alleen een methode om stress en vermoeidheid op te ruimen.
DM brengt je ook beter in contact met je lichaam. Je ervaart dat je meer bent dan het denken alleen. Doordat er zoveel aandacht naar het denken gaat, verliezen we nogal eens de verbinding met ons lichaam. DM herstelt dit contact. Je ervaart ook de ontspanning en stilte in jezelf. Hierdoor ben je meer met aandacht aanwezig en kun je meer genieten van wat er gebeurt. Je hebt meer oog voor je omgeving, waardoor je beter contact ermee hebt en daardoor effectiever kunt handelen.

geestelijke gezondheidBij DM wordt het denken automatisch gestopt
Tijdens de meditatie gebruik je een mantra (woordklank), die zorgt automatisch dat het denken afneemt. Je keert je aandacht naar binnen, naar steeds stillere, subtielere niveaus van het denken totdat je geest volledig tot rust komt. Je overschrijdt het denken. Je ervaart dan stilte en een diepe ontspanning.

DM is onafhankelijk en kent geen filosofie of religie
DM is vooral een praktische meditatiemethode om je denken tot rust te brengen. Het is gebaseerd op een eeuwenoude Vedische meditatiemethode uit India. Daarnaast maakt het gebruik vanuit inzichten uit de Mindfulness. De combinatie van traditie en wetenschap maakt deze vorm van mediteren uniek. DM wordt onderwezen door onafhankelijke docenten die zijn aangesloten bij de beroepsvereniging van DM-leraren. Het is opgericht door leraren Transcendente Meditatie die meer verdieping en verbreding in de meditatie wilden bereiken.

 

info.jpg